Sosyal Medya

Makale

FET֒nün DAİŞ ve PKK ile ilişkisi aydınlatılmalı

Geçen haftalarda yazdığım bir yazıda yakın tarihimizin birçok karanlık noktasının 15 Temmuz sonrasında aydınlatılabileceÄŸini yazmıştım. Bu karanlık noktalar sadece iç politikaya yönelik deÄŸil; aynı zamanda dış politikada senelerdir birer birer hayata sokulan operasyonların da merkezinde Batı ve OrtadoÄŸu’da bazı kesimlerin maymuncuÄŸu FETÖ yer almakta.

Bir Ä°brahim Kalın’a kulak verelim. Twitter’da söyle yazdı Kalın: “Ä°ki yıldır sistematik olarak inÅŸa edilen “otoriterlik/diktatörlük” söyleminin amacı, darbeye zemin hazırlamaktı. Millet bu oyunu bozdu. Otoriterlik/diktatörlük” söylemini yayanlar, aynı zamanda darbeye doÄŸrudan veya dolaylı destek veren çevreler.” Dış politikada ardı ardına yediÄŸimiz operasyonların özeti üç aÅŸağı beÅŸ yukarı budur. Mısır’da kanlı Sisi darbesini meÅŸrulaÅŸtırmak için bin bir takla atan, hapse atılan yüzlerce gazeteciye insan muamelesi yapmayan, darbeye “demokrasinin yeniden inÅŸası” diyen Batı’nın, aynı oyunlarla Türkiye’de seçilmiÅŸ iktidarla birlikte demokrasiyi de al aÅŸağı etme çabası uzun süredir devam ediyor.

ABD’den bazı çevreler, bazı Avrupalı klikler ve BAE gibi OrtadoÄŸulu operasyon odaklarının Türkiye’deki taÅŸeronluÄŸunu FETÖ yapmaktaydı. Kalın’ın da dediÄŸi gibi Türkiye’de bir otoriterlik yaftası FETÖ tarafından ve FETÖ üzerinden üretilmeye çalışıldı. Örgüt Türkiye’nin en karanlık örgütü. Ta 90’larda DoÄŸu’da halka zulmeden askerler, 28 Åžubat’ta Ä°slami kesimlere iÅŸkence yapan polisler FETÖ’cü. KCK tutuklamalarıyla, gazeteci avıyla, hukuk katliamlarıyla Türkiye’yi yurtdışında eleÅŸtirilerin odağına getiren FETÖ. Türkiye’de yolsuzluÄŸun, ÅŸantajın ve dahi suçun kitabını yazıp 17-25 Aralık operasyonlarıyla itibar cellatlığı yapmaya çalışan yine FETÖ. Bir sahte Mesihin hezeyanlarına vahiy muamelesi çekip Müslümanlara çemkiren de FETÖ. Yani kendi suç ve günahlarını memlekete mal edip, dış dünyanın nezdinde Türkiye’yi sanık sandalyesine oturtmaya çalışan FETÖ. BaÅŸkalarına atıp da kendisinin iÅŸlemediÄŸi hiçbir suç ve günah yoktur FETÖ’nün.

Dış politikada da Irak, Suriye, DAÄ°Åž ve El-Kaide üzerinden Türkiye’yi hizaya çekme operasyonunun da taÅŸeronu yine FETÖ. FETÖ’nün Suriye ve Irak sınırındaki cürümleri iyi incelenmeli. PKK ile kol kola operasyon çeken FETÖ, DAÄ°Åž’in de yakın müttefikidir. Sınırdaki jandarma, MÄ°T’teki sızma elemanlar, polis, İçiÅŸleri ve DışiÅŸleri’ndeki militanları sayesinde sadece haber uçurma deÄŸil aynı zamanda senaryo yazma lüksüne de sahiplerdi. Sınır hattından sorumlu komutanların neredeyse hepsi FETÖ’den hapiste. DışiÅŸleri’ndeki FETÖ operasyonlarını hatırlayın. O sızdırılan meÅŸhur dinleme kaydı bile FETÖ’nün DışiÅŸleri’ndeki operasyonel kabiliyetini göstermeye yeter. Bakanlıkta en yakınlara sokulan ve en kritik pozisyonların teslim edildiÄŸi FETÖcüler, Suriye ve Irak konusunda Türkiye’ye yumuÅŸak karın yaratma uÄŸraşıyla vazifelilerdi.

15 Temmuz öncesinde FETÖcülerin Türkiye’nin DAÄ°Åž ve El-Kaide’yle hayali iliÅŸkisi üzerinden darbe meÅŸrulaÅŸtırması yapması tesadüf deÄŸil. Anlaşılan böyle bir hayali iliÅŸkiyi üretme görevi bu tür konularda mahir olan FETÖ’ye tevdi edilmiÅŸ. FETÖ de Can Dündar, Ahmet Altan gibi aynı odaklara çalışan isimlerle iÅŸbirliÄŸi içerisinde aylardır tezviratına devam ediyor. Devlet FETÖ’nün DAÄ°Åž ve PKK ile iliÅŸkisini afiÅŸe etmeye mesai ayırmalı. Zira öğrendiÄŸimiz her yeni bilgi, Türkiye’nin dış politikada yediÄŸi operasyonları ve failleri birer birer aydınlatacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.